Business Finlandin teollisen internetin ohjelma ja Kasvun Roihu yhteistyöhön

Täsmäisku suomalaisten yritysten kansainvälistymisen tueksi

Read the press release in English

 

Tänä keväänä starttaavassa yhteistyöprojektissa Business Finlandin Teollinen Internet -ohjelma ja Kasvun Roihun kansainvälistymisohjelmat (Grow to Market -ohjelmat) haastavat yhdessä suomalaiset kasvuyritykset panostamaan enemmän kansainvälistymiseen. Yhteistyön tarkoituksena on synnyttää yritysten kansainvälistymiseen keskittyvä, strateginen ja pitkäjänteinen yhteistyömalli Kasvun Roihun Grow to Market -ohjelmien ja Business Finlandin Teollinen Internet -ohjelman välille.

Vaikka 82 prosenttia suomalaisista kasvuyrityksistä haluaa kasvaa kansainvälisesti, vain 12 prosenttia yrityksistä harjoittaa ulkomaankauppaa. Tämä epäsuhta pitää nopeasti kuroa umpeen. Siksi käynnistämme strategisen projektin yhteistyömme edelleen tiivistämiseksi, toteavat Teollinen Internet -ohjelman vetäjät Reijo Smolander ja Tiina Nurmi Business Finlandista sekä Grow to Market -konseptin sekä Kasvu Openin perustajiin lukeutuva Matti Härkönen Kasvun Roihusta.

Yhteistyön aikana Kasvun Roihu toteuttaa kolme Grow to Market -ohjelmaa, jotka kohdistuvat Ruotsiin, Yhdysvaltoihin ja Kiinaan. Ohjelmiin osallistuu noin 70 suomalaista kasvuhakuista PK-yritystä sekä 500 yritysjohtajaa ja kansainvälistymispartneria. Kaikkiaan 17 tapahtumapäivän aikana järjestetään jopa lähes 600 kansainvälistymisen sparraussessiota Suomessa ja kohdemaissa.

Ohjelma toteutetaan innovatiivisella private-public -toteutusmallilla, jossa suomalaiset ja kansainväliset kansainvälistymisen partnerit satsaavat osaamistaan, verkostojaan ja rahaa suomalaisten kansainvälistymishakuisten yritysten kasvuun rohkaisemiseksi.

Yli 25 partneria, kuten Nasdaq pörssinä ja HAIER maailman suurimpana kodinkonevalmistajana, ovat lähteneet satsaamaan suomalaisten yritysten kansainvälistymishalujen nostamiseen. Tämä yhdistettynä perustamamme Suomen suurimman kasvun sparrausohjelman Kasvu Openin valtavaan, yli 3000 yrityksen yritysverkostoon luo aivan ainutlaatuisen pohjan kansainvälistymisnälän nostamiseksi kautta Suomen. Nyt oli aika aloittaa tiiviin kansainvälistymisen yhteistyömallin rakentaminen myös Business Finlandin kanssa, ja Teollinen Internet -ohjelma tarjoaa siihen ainutlaatuisen mahdollisuuden, toteaa Matti Härkönen, Kasvun Roihun toimitusjohtaja.

Tavoitteenamme on tarjota suomalaisyrityksille mahdollisimman ketterä polku kansainvälisille markkinoille. Yhteistyö Kasvun Roihun kanssa täydentää hyvin yrityksille tarkoitettujen kansainvälistymispalvelujen kokonaistarjontaa erityisesti kansainvälistymisen alkuvaiheessa, Reijo Smolander ja Tiina Nurmi kommentoivat.

Mikä on Teollinen Internet -ohjelma?

Business Finlandin Teollinen internet -ohjelma tarjoaa suomalaisille yrityksille palvelukokonaisuuden innovaatiorahoitusta ja kansainvälistymispalveluja. Palvelukokonaisuus sisältää rahoituksen globaaleille markkinoille tarkoitettujen tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen ja pilotointiin sekä pääsyn osaksi huolellisesti valittuja yritysryhmiä, joiden tuotteet ja palvelut esitellään markkinoille (esimerkiksi Yhdysvallat, Iso-Britannia ja Saksa). Ohjelma rahoittaa myös tutkimusprojekteja.

BUSINESS FINLAND ON GLOBAALIN KASVUN KIIHDYTTÄMÖ
Luomme uutta kasvua auttamalla yrityksiä kansainvälistymään sekä tukemalla ja rahoittamalla innovaatioita. Huippuasiantuntijamme, uusin tieto ja kansainväliset verkostot nopeuttavat markkinoiden mahdollisuuksien tunnistamista ja niiden muuttamista globaaleiksi menestystarinoiksi. Finpron ja Tekesin yhdistymisestä syntyneenä tuoreena organisaationa kehitymme koko ajan asiakkaitamme kuunnellen.

Mikä on Kasvun Roihu?

Neljän vuoden aikana Kasvun Roihu on haastanut yli 2000 kokenutta kasvun osaajaa sparraamaan suomalaisia pk-yrityksiä kasvattamaan omaa liiketoimintaansa ”Kasvu Open” ja ”Grow to Market”-kasvuohjelmissaan. Yli sadan (100) toteuttamansa kasvuohjelman mahdollistamiseksi Kasvun Roihu on haastanut mukaan noin 220 yhteistyökumppanin verkoston Suomesta, USA:sta, Kiinasta ja Ruotsista. Yhtenä esimerkkinä yrityksen kansainvälisen kumppaniverkoston sitoutumisesta suomalaisten yritysten kasvuun toimii maailman suurimman kodinkonevalmistaja HAIER:n kanssa lokakuussa 2017 julkaistu hautomosopimus. Kasvun Roihun toteuttamat Kasvu Open -tapahtumat ovat tälläkin hetkellä käynnissä Helsingistä Rovaniemelle ja Vaasasta Lappeenrantaan. Seuraavat Grow to Market -ohjelmat suuntautuvat Shanghaihin, New Yorkiin ja Tukholmaan.

Lisätiedot

Matti Härkönen,  toimitusjohtaja, Kasvun Roihu Oy, +358 40 578 2688, matti.harkonen@roihu.com
Reijo Smolander, Ohjelmajohtaja, Business Finland, +358 40 552 9681, reijo.smolander@businessfinland.fi
Tiina Nurmi, Ohjelmapäällikkö, Business Finland, +358 50 557 7868 tiina.nurmi@businessfinland.fi

 

Faktoja toimijoista

Teollinen Internet -ohjelma ja Business Finland
– Business Finland on suomalainen julkinen toimija, joka tarjoaa innovaatiorahoitusta sekä kansainvälistymis-, investointi- ja matkailunedistämispalveluita.
– Business Finland työllistää 600 asiantuntijaa 40 toimipisteessä ympäri maailmaa ja 20 aluetoimistossa Suomessa. Business Finland on osa Team Finland -verkostoa.
– Business Finlandin Teollinen internet -ohjelma kokoaa yhteen suomalaisia teollisen internetin yrityksiä ja tarjoaa yrityksille innovaatiorahoitus- ja kansainvälistymispalveluja.
– Business Finland aloitti toimintansa tammikuussa 2018 Tekesin ja Finpron yhdistymisen jälkeen.
– www.businessfinland.fi

Kasvun Roihu Oy
– Varsinainen toiminta alkanut 2014
– Suomen suurimman kasvun sparrausohjelman, Kasvu Openin perustajaosakas ja ohjelman operatiivinen toteuttaja. Kasvu Open Oy:n hallinnoimaan ohjelmaan on hakenut jo yli 3500 kasvua hakevaa suomalaista pk yritystä (yritysten keskimääräinen liikevaihto yli 1 milj. euroa ja keskimääräinen kasvu 30 % /vuosi)
– Yritys on luonut Suomen johtavan kansainvälistymisen private-public mallin, Grow to Market -konseptin, yhdessä mm. Boardman 2020 verkoston ja NASDAQ Oyj:n kanssa. Grow to Market -kansainvälistymisohjelmia toteutetaan tällä hetkellä USA:n, Kiinan ja Ruotsin markkinoille.
– Roihun osaomistaja on Pohjoismaiden suurin kanssasijoituspalvelu Innovestor, www.innovestor.fi
– www.roihu.com